Responsive Menu
Add more content here...

Het lesmateriaal van het Diploma Veilig Internet kan gratis worden gedownload. Het leert leerlingen op een verantwoorde en veilige manier om te gaan met de risico’s van het gebruik van het internet. Het Diploma Veilig Internet bestaat uit een serie lessen, gevolgd door een toets die leidt tot een diploma.

De lessen zijn gericht op veilig internetgebruik, waarbij ook aandacht wordt besteed aan computerverslaving en de houding achter de computer. In acht lessen worden diverse thema’s behandeld zoals de gevaren van het verstrekken van privé-gegevens, chatten, e-mailen, downloaden en digitaal pesten. Om de lessen voor zoveel mogelijk leerlingen toegankelijk te maken, is besloten het lesmateriaal gratis aan te bieden. Het Diploma Veilig Internet is bestemd voor leerlingen in de groepen 6 t/m 8 van de basisschool.

Net zoals verkeerslessen gericht zijn op veilige deelname aan het verkeer, dragen de lessen bij aan veilig gebruik van de elektronische snelweg. Leerlingen zijn gemiddeld 2,5 uur per dag online. Internet biedt geweldige mogelijkheden, maar regelmatig worden ze geconfronteerd met de onprettige aspecten van het gebruik van internet. Kinderen kunnen deze problemen vaak niet zelf oplossen. Het Diploma Veilig Internet leert leerlingen met de risico’s om te gaan.

Naar de website…

Ga naar de inhoud