Responsive Menu
Add more content here...

TrammenlandDigitale lesmodule over veilig omgaan met de tram

Veel jongeren krijgen op weg naar school te maken met trams. Jongeren zijn een kwetsbare doelgroep in het verkeer: weten niet altijd hoe te handelen, wat de risico’s zijn en zijn snel afgeleid (door hun telefoon). Met de gratis digitale lesmodule Trammenland wordt van leerlingen van groep 7/8 (PO) en de brugklas (VO) onder andere de kennis over verkeersregels getest. En leren ze verkeerssituaties in te schatten en risico’s te benoemen en daarop te handelen. Dit doen ze aan de hand van interactieve situaties op trammenland.nl.

Jaarlijks vinden er in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag tientallen aanrijdingen met een tram plaats. Twee keer per jaar zijn hierbij dodelijke slachtoffers te betreuren. De oorzaken van de ongelukken zitten meestal in het gedrag, denk daarbij aan onoplettendheid, onwetendheid en/of overmoed. Ook externe factoren, zoals mp3-spelers en telefoons (oortjes) zijn extra risico’s.

Trammenland is daarom onderdeel van de campagne ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’, waarin meer aandacht wordt gevraagd voor veilig gedrag in het verkeer. In de regio Den Haag rijden trams met prints van de campagne. Ook sluit de module aan op de overheidscampagne Rij MONO, waarin rijden zonder afleiding van je telefoon wordt gepromoot.

Trammenland is een initiatief van Metropoolregio Rotterdam Den Haag in samenwerking met HTM en ROV Zuid-Holland. De module is ook prima geschikt om buiten deze regio te gebruiken.

Naar de website…

Ga naar de inhoud