Responsive Menu
Add more content here...

ZiezonLandelijk netwerk ziek zijn & onderwijs. Bij de invoering van de wet Ondersteuning Onderwijs Zieke Leerlingen op 1 augustus 1999 zijn de ziekenhuisscholen opgeheven. Voor de 130 leerkrachten van deze ziekenhuisscholen en hun coördinatoren is in 2000 een netwerk opgericht met als doel om hun expertise vast te houden en verder te ontwikkelen, zowel door het organiseren van bijeenkomsten als door ICT-middelen in te zetten.

Dit netwerk ontstond in 2000 en kreeg de naam Ziezon, landelijk netwerk ziek zijn & onderwijs. Sinds 2000 heeft Ziezon zich ontwikkeld tot een breed netwerk dat verder gaat dan de consulenten en coördinatoren. Diverse belangenorganisaties en experts in het veld van ziektebeelden zijn zich gaan verbinden met Ziezon. Zo ontstond een netwerk met het aanzien van het knooppunt van alles wat te maken heeft met ziek zijn en onderwijs.

Ziezon wordt nu gedragen door een groot deel van de relevante organisaties in het veld van ziek zijn en onderwijs. Dit heeft Ziezon bereikt in slechts enkele jaren met zeer beperkte middelen. In Europa wordt nu naar Nederland gekeken als de koploper op het gebied van ziek zijn & onderwijs.

Naar de website…

Ga naar de inhoud